Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Intouchables-Οι Άθικτοι-Κριτική




Σκηνοθεσία: Olivier Nakache Eric Toledano

Πρωταγωνιστούν:François Cluzet, Omar Sy και Anne Le Ny
Η αληθινή ιστορία  δύο ανδρών οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχαν συναντηθεί ποτέ.Ένας τετραπληγικός αριστοκράτης ο οποίος τραυματίστηκε σε ένα ατύχημα με αλεξίπτωτο  και ένας νεαρός άνδρας από τις φτωχογειτονιές της Γαλλίας.



Και όμως συναντήθηκαν.Και αυτή η συνάντηση είναι η αφορμή για μια απο τις ωραιότερες ταινίες των τελευταίων ετών.Ενώ κάποιοί άλλοι θα γύριζαν μια δακρύβρεχτη ταινία το σκηνοθετικό δίδυμο γυρίζει μια κωμωδία με κενρικό άξονα την φιλία και την αγάπη,θέλοντας να τονίσει το αυτονόητο:οτι κανένας άνθρωπος δεν χρειάζεται την λυπησή μας αλλά την στηριξή μας.
Οι αστείες στιγμές είναι αρκετές όπως και οι συγκινητικές (ειδικά η τελευταία) και ναι,υπάρχουν αρκετά κλισέ μέσα στην ταινία.Αλλά πραγματικά όχι μόνο δεν σε ενοχλoύν αλλά χαίρεσαι που τα βλέπεις.
Μεγάλο ατού της ταινίας είναι οι ερμηνείες.Ο Francois Clouzet  στο ρόλο του τετραπληγικού αριστοκράτη Φιλιπ παραδίδει μια σπουδαία ερμηνεία,καθώς δεν μπορεί να κάνει καμία κίνηση καταφέρνει με τις εκφράσεις του προσώπου του να μας μεταφέρει τις σκέψεις του και τα συναισθήματα του.Μαζί του ο βραβευμένος με βραβείο Σεζάρ για την ερμηνεία του,Omar Sy,ο οποίος με την ενεργεία που βγάζει στην οθόνη  μας αφήνει πραγματικά άφωνους.Δίνει μια άμεση,αυθόρμητη κωμική ερμηνεία και μας κερδίζει απο τις πρώτες κιόλας σκηνές.
Με λίγα λόγια μια πάρα πολύ ωραία ταινία που αξίζει πραγματικά να την δείτε.Όταν παρακολουθείς μια ταινία με ένα τέτοιο ¨βαρύ¨ θέμα και φεύγεις απο την αίθουσα με ένα χαμόγελο στα χείλη κάτι πάει να πεί έτσι δεν είναι;

Η Βαθμολογία μου:9/10



Blog Widget by LinkWithin
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More