Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Άλλη Μια Νύχτα (Being Flynn) – Review-Kριτική ταινίας

Μια νύχτα ο νεαρός συγγραφέας Νικ θα διακρίνει στην υποδοχή του ασύλου αστέγων στο οποίο δουλεύει τον για χρόνια εξαφανισμένο πατέρα του. Από εκείνη τη στιγμή και μετά θα χάσει παντελώς τον έλεγχο της προσωπικής του ζωής. Οι έντονες λογομαχίες με τον αλκοολικό, ρατσιστή, σεξιστή και φαντασιόπληκτο πατέρα του θα γίνουν ρουτίνα, την ίδια στιγμή που ο ίδιος θα εθιστεί στα ναρκωτικά και θα απομακρυνθεί από την κοπέλα του.



Ο Paul Weitz σκηνοθέτης του αρκετά καλού About a Boy αλλά και του American Pie βρίσκει πάτημα στο αυτοβιογραφικό βιβλίο Another Bullshit Night in Suck City του συγγραφέα και ποιητή Nick Flynn για να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο της Αμερικής.Μας παρουσιάζει μια πραγματικά καταθλιπτική ταινία με ήρωες της αυτούς που σαν κοινωνία όσο και να θέλουμε να το αρνηθούμε δεν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε και να βοηθήσουμε:Άστεγοι,ναρκομανείς,πρώην φυλακισμένοι,αλκοολικοί,μαζεύονται στο κέντρο αστέγων οπου δουλεύει ο Nick Flynn σε μια απέλπιδα προσπάθεια τους να μην πεθάνουν απο το κρύο.
Η μια πλευρά της ταινίας είναι αυτή και η άλλη είναι η καταγραφή της σχέσης πατέρα-γιού που βρίσκονται μετά απο 18 χρόνια και δεν είναι σκηνές γεμάτες στοργή και αγάπη αλλά αδιαφορία και εκνευρισμό.
Η αλήθεια είναι πως η ταινία προσπαθεί να τα εξερευνήσει όλα αυτά αλλά δεν τα καταφέρνει στον βαθμό που θα ήθελε.Βγαίνει ένα αρκετά καταθλιπτικό αποτέλεσμα που δύσκολα μπορείς να το παρακολουθήσεις ολόκληρο,καθώς μπλέκονται και άλλα θέματα στην όλη ιστορία (αλκοολισμός,ναρκωτικά)  φαίνεται οτι κάπου πάει να το χάσει.
Ο Robert De Niro στον ρόλο του ρατσιστή,αλκοολικού και χωρίς πατρικό φίλτρο πατέρα  δίνει σε γενικές γραμμές μια αρκετά καλή ερμηνεία,υπερβολική  σε μερικές στιγμές αλλά σπουδαία στις περισσότερες αποδεικνύοντας γιατί είναι απο τους καλύτερους ηθοποιούς.
Ο Paul Dano στον ρόλο του προβληματικού γιού ενσαρκώνει έναν χαρακτήρα πανομοιότυπο με αυτούς που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια,απο το Little Miss Sunshine μέχρι το The Extra Man και δείχνει οτι τους συγκεκριμένους ρόλους τους κατέχει.
Συμπαθητική ταινία με αρκετά προβλήματα ίσως λόγω σεναρίο,ίσως λόγω πολλών θεμάτων που προσπαθεί να καταπιαστεί.Αξίζει τον κόπο πάντως μια ματιά.

Η βαθμολογία μου:5.5/10

Blog Widget by LinkWithin
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More